Så förbättrar du balansen

God Fysik


Muskelvärk, ledvärk och rehabilitering

Kontakta oss i dag!

Info@godfysik.se

08 -533 345 00


Boka online här!

Träna balans med kiropraktor

Stå på ett ben! passa på när du tex borstar tänderna eller pratar i telefon. Står du på en kudde blir det svårare, vill du försvåra ännu mer så kan du samtidigt svänga blicken och kroppen åt sidan fram och tillbaka.

 

Alla former av motion och promenader stärker balanssinnet, ju mer kuperad terräng desto bättre.

Om du ändå vill ha en mer utmanande övning för att tex minska risken för knäskador i skidbacken, gör enbensknäböj på en balansplatta eller mjuk kudde. Fortfarande för lätt? Prova att blunda eller bolla en boll mot en vägg så utmanar du ditt balanssinne ännu mer!


God Fysik är en mottagning på Kungsholmen i Stockholm. Här kan du få konsultation, träffa kiropraktor, massör, hjälp med rehabilitering, ergonomi, idrottskador mm.

Balansera bort dina besvär!


Vintern kan vara en tid då vi utsätter oss för fler skaderisker, inte bara då vi riskerar att halka utan även vid olika utomhusaktiviteter. Vad bör man då göra, sluta aktivera sig? Tvärtom, här kommer några knep!

 

En gemensam nämnare för skaderisken under vintertid är balans. Att hålla balansen på två ben är en komplicerad sak som kräver att många delar av kroppen samarbetar. Synen meddelar hjärnan hur omgivningen rör sig i förhållande till oss, balansorganen i innerörat känner av huvudets position och vad som är upp och ned, muskler och leder lämnar tillsammans med huden information om våra kropssdelars position och rörelse, inte minst under våra fötter.

 

När man blir äldre försämras synen, innerörats balansorgan arbetar långsammare, kommunikationen mellan balanssinne och hjärnan tar längre tid på sig. Detta tillsammans med en minskad muskelmassa gör det svårare att aktivera och kontrollerad rörelser och man får då en nedsatt balans.

Den största anledningen till försämrad balans beror faktiskt på att vi inte tränar den!

Såhär kan du lätt förbättra din balans och minska skaderisken.

Tips & råd

God Fysik Kungsholmen AB            Warfvinges väg 29            08 - 533 345 00             info@godfysik.se