Ergonomi vid skrivbordet

God Fysik


Muskelvärk, ledvärk och rehabilitering

Kontakta oss i dag!

Info@godfysik.se

08 -533 345 00


Boka online här!

Tips & råd

Kiropraktor ergonomi

Så fungerar ergonomi

 

I dag är det vanligt att spendera allt för mycket tid sittandes framför datorn, antingen i arbetet, studier eller på fritiden. Det är inte helt ovanligt att man då får problem. Värk i rygg och nacke, musarm eller ”gamnacke” är tyvärr väldigt vanligt.

 

Känner du igen dig? Lugn, hjälp finns att få och en hel del kan du göra själv!

 

Att stillasittande spänna muskler i nacke framför dator eller att ensidigt lyfta varor på samma sätt under lång tid i tex. en kassa skapar värk i leder och muskler. Som många vet behöver muskler näring och syre, detta får dem genom blodets cirkulation.

När en muskel drar ihop sig och slappnar av pumpas näringsrikt arteriellt blod in i muskeln och näringsfattigt venöst blod pumpas ut ur muskeln, detta är en viktig del av kroppens blodcirkulation.

Under statiskt arbete minskar cirkulationen i muskeln samtidigt som behov av näring ökar, när muskeln inte orkar längre får vi värk.

 

Värken är alltså muskelns rop på hjälp, den vill skapa en förändring!

 

En ergonomisk lösning innebär alltså att vi ökar antalet arbetande muskler, varierar deras arbete och låter dom jobba/vila i skift!

 

God Fysik som ligger på Kungsholmen i Stockholm är en kiropraktormottagning där du kan du söka för värk och stelhet, långvariga besvär eller akuta idrottsskador. Ring för gratis konsultation!

God Fysik Kungsholmen AB            Warfvinges väg 29            08 - 533 345 00             info@godfysik.se