Varför får man ryggskott?

God Fysik


Muskelvärk, ledvärk och rehabilitering

Kontakta oss i dag!

Info@godfysik.se

08 -533 345 00


Boka online här!

Tips & råd

Kiropraktor och ryggskott

Varför får man ryggskott?


Drygt en av tio svenskar har i dag ont i ryggen. Akut kan ryggvärk göra väldigt ont och kallas då för ryggskott. En vanlig anledning till ryggskott kan vara att bålens muskler är för svaga och inte orkar stabilisera och begränsa ryggens rörelser. Stela höfter kan också tvinga ländryggen att röra sig mer än vad den egentligen vill, för att kompensera för höfternas stelhet.

Ett ryggskott är alltså kroppens eget sätt att ”låsa” ryggen så att vi på grund av smärta minskar aktivitet och belastning.

 

För en Kiropraktor är ryggvärk lite av en paradgren, behandlingar minskar både smärtan och snabbar på läkningstiden. Här kommer även lite tips som hjälper dig att undvika uppkomsten av ryggvärk!


Stretcha höfter

Genom att öka rörligheten i höfterna minskar du belastningen på ländryggen som oftast är lite för rörlig och mår bäst av stabiliserande träning.


Träna bålen

Träning av de djupa bålmusklerna stärker skyddet runt ländryggen och gör att kroppen ”står ut” med större påfrestningar utan att gå i försvarskramp.


Tänk på ergonomin

Försök att inte sitta för länge, växla med ståbord. När du sitter så använd en svankkudde för att minska belastningen på ländryggen. Vet du med dig att du suttit för mycket så kan en promenad på lunchen vara en god idé!


Kontakta mig för konsultation, kiropraktisk behandling, massage, rehabilitering, tips och goda råd. Mottagningen ligger på Kungsholmen i Stockholm.

God Fysik Kungsholmen AB            Warfvinges väg 29            08 - 533 345 00             info@godfysik.se